IG - 227 Hailfire -osztályú Tank Droid


Sziasztok, rajongók!

 Az IG-227 Hailfire –osztályú droid tank, vagy Pergőtűz droid vagy csak simán kerék droid, egy droid tank volt, amit a Haor Chall Engineering nevű vállalat tervezett és gyártott le az Intergalaktikus Bankár klán részére már a klónok háborúja előtt.

Értéke 60.000 kredit körül volt.
Magassága/mélysége és szélessége 8.5 méter a maximális sebessége pedig 45 Km/h volt.
A szenzor színe Piros.
Meghajtásáért egy központi motor, áttételek segítségével felelt.
Fegyverzetét tekintve rendelkezett egy visszahúzható lézerágyúval, valamint 2 rakéta indító teleppel, melyekről 15-15 db hőkövető rakéta indítható el. Tehát összesen 30 db.
Bár igaz, hogy megannyi más konfigurációra is átszerelhető volt. Tehát létezett nehéz légvédelmi lövegekkel, ion ágyúval és bénító fegyverekkel szerelt verzió is.


Hadászati célokra tervezték. Főként légvédelmi és páncélozott járművek elleni egységként használták őket. Igaz ami igaz, néhány sikeres tüzeléssel akár egész ellenséges gyalogsági szakaszokat is harcképtelenné tudott tenni.
A vezérlésért egy a központi testbe épített Droid memória felelt.

 A klónháborúk előtt az Intergalaktikus Bankár Klán használta ezeket a droidokat a "Biztonsági és behajtó osztályuk" részeként. Ezek a tankok is részei voltak a büntetésnek, amit azokra mértek, akik nem tudták teljesíteni a hitelek törlesztését időben.

IG-227 Hailfire Droid Tank
Ezek a droidok a Klónok háborúja első csatájában már jelen voltak a Geonózisi ütközetnél. Ahol is számos LAAT páncélozott szállítót hatástalanítottak.
Mivel a képességiek a 30 rakéta/droid miatt korlátozottak voltak, így a Bankár klán visszahívta őket a frontvonalakból. Egészen addig nem is kerültek újra bevetésre még egy külön ezekhez a tankokhoz tervezett töltő droid széria nem került legyártásra. Sajnos ezekről az újra töltő droidokról nincs semmilyen képi anyag, de a Star Wars: The Complete Visual Dictionary című könyveben lehet olvasni róluk.


Hála hatalmas kerekeinek, szinte bármilyen terepen kiválóan tudott közlekedni, meghökkentően nagy sebességgel. Eredetileg Barna és Ezüst színű festéssel rendelkeztek, azonban ahogy kirobban a klónok háborúja ezek a droidok is megkapták a szeparatisták színsémájának színeit. Érdekességképp még megjegyezném, hogy a kilőhető rakéták közül egy is elég volt egy Köztársasági AT-TE lépegető leterítéséhez, ha azt jó helyen találta el.

Miután Darth Vader lemészárolta a szeparatista tanácsot a Mustafaron, ezeket a droidtankokat deaktiválták. Azonban néhány tank újra aktiválásra került a Wookie-k által a Kashyyykon a birodalomi megszállás ellen Yavin előtt 19.-ben.
Valamint Yavin után 1 évvel a Köztásaság visszaállításáért harcol szövetség is használta ezeket a tankokat a birodalom ellen.

A videó hamarosan érkezik, addig is várom az esetleges tippjeiteket, és információkat amik talán kimaradtak!

Az erő legyen veletek!

Amennyiben segítenél lefordítani a videót és hozzáadni egy Angol vagy esetleg más nyelvű feliratot, akkor itt ---> KATT elérheted a szöveget magyarul!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kánon regények, időrendben!

Üdvözöllek a Blogon!